מיסטר ספרינקלר ישראל בע"מ נ' גיתם -מערכות תדמית בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
39282-03-10
8.5.2011 |
|
בפני : רחל ערקובי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גיתם -מערכות תדמית בע"מ |
: מיסטר ספרינקלר ישראל בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה הנוגעת להמצאת מסמכים, לאחר שהוגשה בקשה קודמת בנושא, התקיים דיון ארוך בעניין וניתנה החלטה מפורטת הנוגעת להיקף ומהות המסמכים המבוקשים.
בעקבות ההחלטה, הומצאו על ידי המשיבה מסמכים רבים ביותר, והמבקשת עותרת חייבה בהמצאת מסמכים נוספים, וכן מעלה טרונייה באשר לחוסר במסמכים.
תוכניות שהיוו הבסיס להתקשרות –
טוענת המשיבה כי התוכניות לא אותרו, ב"כ המבקשת יוכל לחקור את המצהיר במסגרת הדיון להוכחות בנושא זה, אולם המשיבה הודיעה כי לא איתרה את התכוניות ולפיכך אין מקום להורות על המצאת מסמכים שאינם בידיה, על פי גרסתה.
עותק שלם של ההתקשרות של המפקח -
ביהמ"ש בהחלטתו מיום 9.1.2011 עשה מאמץ לאזן בין זכויותיה של המבקשת, ורצונה לקבלת מסמכים שיסייעו לה לברר את טענותיה.
המשיבה בתגובתה, טענה שניים, האחד כי המסמכים הומצאו בהתאם להחלטת ביהמ"ש, כאשר החלק הרלוונטי לתובעת הומצא, והסכומים נמחקו בהתאם לחלטה, ועוד נטען, כי בשלב כשלהו לעבודה, הושגה הבנה עם המפקח כי ישולם לו סכום סופי, ולא סכום שהינו פונקציה של אחוז מהחשבונות המאושרים.
עוד טוענת המשיבה, כי אין בידיה חשבון שיש בו איזה התייחסות לתובעת.
המבקשת/התובעת טוענת, כי על הנתבעת להמציא לה את הנתונים שמהם ניתן ללמוד מהם הסכומים שאושרו לתובעת.
אני סבורה, כי בכל הנוגע למסמכים, הרי יש להסתפק במסמכים שהומצאו על ידי הנתבעת/משיבה.
ב"כ התובעת יוכל לחקור את המצהירים מטעם הנתבעת באשר לשינוי בתשלום למפקח, או להעדר התחשבנות עם המפקח הנוגעת לתשלום שאושר לתובעת, אולם משהצהירה המשיבה כי אין בידיה חשבון הנוגע למפקח ומכיל בתוכו התייחסות למבקשת/תובעת, הרי אין להטיל על הנתבעת החובה להמציא מסמכים שלטענתה אין בידיה.
הנתבעת מסבירה את העדרם של המסמכים בכך שהגיעה להסכם עם המפקח לתשלום סופי ולא בהתאם לחשבונות מאושרים, טענה עובדתית זו ניתנת לחקירה במסגרת החקירה הנגדית, ואולם לגופה של בקשה.
עיון בשאר טענות המשיבה, יעלה כי כל המסמכים שהיו ברשותה הומצאו על פי ההחלטה, וביחס לשאר המסמכים, טוענת המשיבה כי אינם בידיה, כך למשל תוכניות החשמל, או פרוטוקולים של ישיבות.
אני סבורה, כי המשיבה פעלה בהתאם להחלטתי, והמציאה את המסמכים הרלוונטיים והנוגעים לענייננו, ואינה חייבת להמציא מסמכים הנוגעים לכלל הבניין, ולשאר המערכות אלא רק ביחס לתובענה שבפניי.
למעט בנקודה אחת, והינה פרק עבודות נוספות, שעל פי הטענה ידוע כפרק 99 והמבקשת/תובעת טוענת, כי מתוך פרק זה ניתן ללמוד מהם אחוזי הביצוע למול כתב הכמויות, ומכאן לגזור את היקף ההתקשרות הראשוני ולכן לבחון את טענות הצדדים באשר להיקף ההתקשרות הראשוני.
ביחס לכך, אני סבורה, כי מסמך זה, עשוי לשפוך אור על המחלוקות בין הצדדים, באשר קיימת טענה כי נעשה שינוי במהלך העבודות, טענה המוכחשת על ידי הנתבעת, ולפיכך, ייתכן ויהיה במסמך זה כדי להאיר מחלוקת זו.
לפיכך, למעט ביחס לפרק העבודות הנוספות במסגרת החשבון הסופי עם קבלן החשמל, המפרט את אחוזי הביצוע למול הכמויות, מסמך שאני מורה לנתבעת להמציא בתוך 20 יום, אני דוחה את הבקשה.
ניתנה היום, ד' אייר תשע"א, 08 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|